Ego onsdagar

Under januari har jag varit ledig onsdagar. Snacka om lyx:-) (Fast det heter väl sjukskriven25%) Har varje vecka  gjort något för min egen skull förutom vilat och tränat.

Förra onsdagen var jag på fotvård

Hur underbart var inte det? Det avslutades med lack på tånaglarna. Kanske inte bästa idéen då det sen fastnade på strumporna.... Men jag hann ju ta en bild;-P
Sen mötte jag upp fina Pia så vi gick och fönstershoppade innan vi åt en god lunch. Lovley! Önskar man kunde unna sig sånt oftare. Fotvården fick jag av Emilie och Jacke när jag fyllde år i våras, olika omständigheter gjorde att det inte blev fören nu. Men den som väntar på nåt gott...;-)

Tack älskade ungar för en härlig behandling. Blev som att njuta två gånger, först när jag fick den och nu när jag upplevde den:-)

Idag gjorde jag några ärenden och sen for jag till far och mor med semlor. Min första för i år och den var väldigt god:-)
Min systerdotter fick en liten flicka i lördags så jag har även köpt lite mer presenter. Ska strax gå upp till dem och gratta för hon fick komma hem idag. Ska bli ljuvligt att "snusa" lite babis:-)

Skönt att ladda lite batterier ibland. På tal om att ladda så ska jag vara på Universitetet nu två dagar för Matematikbiennalen. Ska bli jättespännande och jag hoppas väldigt inspirerande. Kan bli tufft med föreläsningar två heldagar, men jag gillar ju detta med matematik :-)

Till helgen är det sista revykvällen för i år. Känns konstigt...januari gick fort. Roligt har det då varit och på lördag har jag tänkt se hela revyn. Har bara sett delar än...;-P


Ha det så gott!

♥Massor av kramar♥




Hemkört är det här


Eller... i allafall hemkoke:-)

Det är inte mycket som är så gott som hemkokt apelsinsaft.
Enkelt är det också:-) Har haft med receptet tidigare, men jag gör en repris.Det är den verkligen värd.



Apelsinsaft

ca 1 kg fina apelsiner
6 dl strösocker
1 msk citronsyra
5 dl kokande vatten

Borsta och tvätta apelsinerna noga. Skala av det yttersta skalet med potatisskalare


Lägg skal, socker och citronsyra i en bunke, häll över det kokande vattnet. Rör om tills sockret har löst sig.
Ställ det för svalning

Pressa saften ur apelsinerna och blanda med den kalla sockerlagen.

Sila av och fyll i rena flaskor.


Drick och NJUT!


Smaka av hur stark saft du vill ha när du blandar. I bland är apelsinerna olikt stark i smak.
Jag har kokt saft tre gånger på tre dagar... Ja, ungarna va sugen:-) Provade en med lite blodapelsin i.
Allt är ju en smakfråga. Blir även väldigt god på citroner.

Och skadade glas passar perfekt som ljuslyktor:-)

Veckan har börjat bra, nu kan det bara fortsätta på den banan.

Lev och njut!

Kom ihåg att du duger precis som du är.

När en dörr stängs öppnas en annan. Försök idag att hitta en ny dörr som du kan och vill öppna.

♥Kramar och Kärlek ♥



Vårkänslor....



Så skönt nu fungerar det igen! Får se hur länge det håller ;-P

Som ni ser har jag lite vårkänslor här hemma. Fast bilden uppe är en vecka gammal och äppelkvisten blommar för fullt nu som synes. LOVE!


Jag vet inte om det är inbillning eller om det verkligen doftar helt underbart från kvisten:-)
Det var i en av snöstormarna som kvisten gick av och vi satte den i en vas. Trodde nog inte den skulle ta sig och bli så här fin.
Känns väldigt mysigt att ha en härligt äppelblommande kvist nu när jag lyckats städa ut julen. Nu var det bara att få till här hemma:-)... å' det verkar inte vara lätt. Hi hi, jag går bara runt och flyttar saker hela tiden.

Den mesta"fritiden" tillbringas för tillfället på klubbis.
Revyn kör på för fullt. Jättekul! Jag vet också att jag kommer tycka det är jättekul när den är över...Det är ju en kort men intensiv period med många trevliga möten man har med sig länge. Önskar jag kunde bjuda in alla som ville att se, men tyvärr har jag inte vunnit storkovan på lotto än:-P

(Gentlemannen till höger är min make)
En av mina favorit nummer, "Ängelskan". Tyvärr är inte detta nummer med på Svtplays film:-( Känns som han inte tog men så många av publikfavoriterna när han redigerade. Ja, förutom "Flurkbocken" Ha ha, Allan är ljuvlig:-)

Hur det går till via föräkringskassan har man ju nu mer lite kolla på... Ha ha, (eller ska jag kanske gråta lite....)

Nu ska här fortsätta pysslas till. (Eller så ska jag bara fortsätta snurra runt och fundera på hur jag ska ha det;-) )Ska snart upp på klubbis igen och ta emot gästerna.

Ha det gott så länge!

♥Kramar♥





Någon som kan ge mig en kurs?

Jag är kanske lite för otekninsk... Börjar då tro det...
Hade besök av finaste Camilla från Skåneland i helgen. Hon hjälpte mig att installera ett bra fotoprogram... Nu funkar nada för mig och fast jag tagit bort det programmet så kan jag fortfarande inte lägga ut bilder här:-( Så...något tekniskt geni som kan hjälpa mig;-P

Tråkigt för er, för jag hade både revy och vår på G ;-)

Ska sura och fundera på lösningar en stund.
Ha det så gott så länge

Kramar♥



Gamla bilder tycks då gå bra.....

Nytt år, nya utmaningar :-)

Så var i gång med det nya året. Känns alltid lika spännande.... Som om man bara går och väntar på en massa skoj:-) Jag har gått upp på 75% vilket också känns spännande. Nya utmaningar varje dag...


Nu på torsdag kör även revyn igång. Lägger ut länk om de kommer från svt även i år. Men här kommer fjolårets inslag från västerbottensnytt.

Tänkte få dela med mig av lite godbitar från nyårsaftonen.

Lite enkelt i köket. Men hos oss är köket verkligen hemmets hjärta och jag har dessutom ingen annanstans på vintern att duka upp;-P

Men maten ...Mmmm...Det var ju bara SÅ GOTT!!!!


Västerbottenost soppa
6 port
drygt 100 g mandelpotatis
1 gul lök
1 dl torrt vitt vin
7 dl köttbuljong
4 dl grädde
200 g Västerbottenost
salt och peppar

Skär lök och potatis i bitar. Koka dem mjuka i vitt vin och köttbuljong.
Häll i grädden och låt koka upp igen.
Mixa soppan med riven ost så den blir slät.
Smaka av med salt och peppar.

Jag serverade soppan med tärnad stekt kassler och krutonger
Så helt underbart gott :-)
~♥~♥~♥~
Varmrätten med oxfilén hittar jag just nu inte receptet på, men finns här Tryffelsmöret blev väldigt poppis. Själv åt jag inte av det utan jag åt bara av den fyllda fläskfilén. Jag gillar inte blodigt kött...


Till efterrätt hade jag tre små godingar, creme brulé, pannacotta och vit chokladmousse.
Det var första gången jag såväl gjorde som åt brulén, den var god men inte så jätte mycket mer.
Pannacotta gör jag nu som oftast och har haft ute recept tidigare.
Den stora positiva överraskningen var den vita chokladmousen:-)

Vit chokladmousse med passion
4 port
1 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl turkisk yoghurt
passionsfrukt
krossade maränger

1. Vispa grädden. Byt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Obs, tänk på att den har låg smält temp!
2. Blanda den smälta chokladen med yoghurten och blanda ner i den vispade grädden.
3. Fördela moussen i 4 glas och ställ kallt för att stelna MINST 1 timme
4. Dela passionsfrukterna, antal efter hur kraftig smak du vill ha. Men ca 1 frukt per glas om du gillar passion.
5. Garnera moussen i skålarna med marängkross och fruktkärnorna vid serveringen.
NJUT!



Bara ett tips när du gör pannacotta. Lite roligare om du stelnar ljus och mörk i omgångar på "sniskan". I mitten passar det bra med tex mixade hallon eller passionsfrukt.


Klockan 00.00 skålade vi in det nya året med resterna från Kivik:-)


Nu sitter jag här och njuter under min julklapps filt med värme som jag fick av barnen. Helt underbar! Försöker koncentrera mig på ena julklappsboken, men har fullt upp med att skratta åt Ellen som ser något kul på tv'n;-)


Hoppas ni fått en bra start på året, inte för många tråkiga nyårlöften va?
Själv vet jag det inte är lönt att ge några, jag gör ju ändå som jag vill. ;-P

Stora varma kramar och massor av kärlek♥


RSS 2.0