Krans av kottar


Var väldigt pysselsugen i går


Hade plockat kottar en dag på väg hem från jobbet



Hittade ett vackert glashjärta i mina gömmor

Visst är kottar vackra! Så många olika i form, storlek och färg


Tycker den pryder väggen bra;-)


Ps: Dagens vintage bild är med en extra tanke på Cilla;-P

                  Hoppas ni har det bra! 

                   ~*~KRAMAR~*~


Ljus i mörkret...


Lät nästan lite drastiskt va?
Men nu när det är mörkt ute tidigt på kvällarna är det ju så härligt att tända ljus!


Tur värmeljus inte är så dyrt... Blir MÅNGA ljus per kväll...Men det är det värt när mysfaktorn blir enorm.

Mitt hjärta i köket... Symbol för att "Husets hjärta det är köket".


                              ~*~KRAMAR ~*~

             

Ja se det snöar..igen..


Men just Denna årstid är det i mitt tycke helt ok. För det blir ljusare i skogen och mer ombonat på något vis...


Satt och njöt av fåglarna utanför mitt fönster i går eftermiddag. De kvittrade på så det hördes högt ända inne i köket:-) Lät som de njöt av snöandet...

Men domherrarna tyckte visste inte om vädret så värst mycket....

Har på morgan njut av en riktigt god musli! Hemmagjord;-) Nog därför den var så god. Hi hi

Fick tips av en kollega som är glutenintolerant ,så jag köpte hem lite blandat gott från Risentas hylla.  Blandade ihop och tillsatte även lite torkade jordgubbar från naturgodishyllan.
Gav en burk till ene sonen som  provade och genast skicka ett sms om att det var den GODASTE;-)
Sånt värmer ett mammahjärta... Kul att man kan fortsätta förgylla vardagen lite för dem även när de flyttat.

Nu laddar jag upp med lite Berocca Boost så jag orkar med alla mina dagsplaner;-P Om det är bra eller bara inbillning spelar ingen roll, för jag tycker den gör gott, och som alla vet så kan tro försätta berg;-)

På tal om att hinna allt... Jag rensar ju i mitt kreativa kaos rum. Hittade bla en hela massa gamla medaljer...

Några av fynden. Men vad kan man göra med dem? Känns ovärt att ha dem liggande i en låda och inte vill man heller ha dem hängandes på väggen....  Tips mottages tacksamt!
Nä, bäst att starta igång.

              Peace love and understanding!

                        ~*~KRAMAR~*~


Min älskade Viking är försvunnen...



Gissa om jag saknar min älskade katt. Han har varit borta sen i juni.
Fy så hemsk att inte veta vart han är. Min lillpojke. Tänk att man kan älska en katt så mycket.



Först var vi inte så värst oroliga då han på senare år börjat göra en tur på några veckor varje sommar.
Men så här länge... Kallt är det ute nu också. Han som brukar sova med mig i sängen..
Går ut på bron, ropar och tänker släppa in honom varje kväll innan jag ska gå isäng i fall att...
Han saknas ju på kvällen i fotöljen framför kaminen. Mitt hjärta.... 


Har annonserat och varit ute på både dagar och nätter för att leta.
Ännu inget napp. Hinner ibland få ett hopp men det släcks oftast lika fort... 

Hjälp mig att hålla en tumme för att jag ska finna honom igen. Kan bara inte ens tänka tanken att han ska vara borta för evigt.

                              ~*~KRAMAR~*~


Middagstips!

Jag älskar verkligen att stå länge och dona vid spisen på helgerna.  Helst även att baka bröd till maten också.
I dag är vi bortbjudna, så jag får lyxa vid dukat bord:-)
Men lämnar lite förslag till er andra. Då jag är urkass på att följa recept och tycker att alla själv måste krydda efter eget tycke står det inte hur mycket av saker och ting. Själv brukar jag göra det mesta på en höft, ett uns, nån dutt, osv.... Tror inte ni blir klokare av det...

Enkel Lax med gratinerad mos och Hollandaise
Laxfiléer-antal efter hur många ni är
Bryn dem lite lätt och krydda med salt, peppar och citronpeppar
Lägg i ugnsfast form
Gör mos, egengjord eller pulver
Klicka ut mosen runt om laxen.
Hollandaissåsen, även där väljer du hur enkelt du vill göra, men använder du köpt rekomenderar jag Lallerstedts.
Täck laxen med sås.
Tomater är gott till, minst en halva per person som ska äta
Ta nu och strö lite parmesanost över allt detta.
Allt kan förberas i god tid för att sen bara vara ca 15 min i ugnen i 250 grader.
Mums!
Kanon att ha även när man får gäster då man kan ha allt så förberett och bara ha i ugnen under förrätten.

Sugen på ett till tips?

Lite konstigt upplagt men...
Baconlindad file med portvinsås
En file som bryns ordentligt och kryddas med salt och peppar.  Får sen stå och "småkoka" ihop i stekpannan med en buljongtärning. När den är genom stekt delas den i 4 bitar och bacon lindas runt. Fyll toppen med Wästerbottensost och ställ in i ugnen, 225 grader Under den tiden gör du nu såsen på stekskyn.
Rör ner mjöl, vispa så det inte blir klumpar ... sen portvin så den blir blank.(Inte en hel flaska kanske men ½ -1 dl) En extra buljongtärning är inte dumt om man gillar kraftig smak. Sen är det bara att fylla på grädde tills den känns bra. Sällan under 3 dl...
Vill man få mer färg brukar jag använda några droppar colloritsoya.
Bara att äta och njuta.
Jag älskar ugnspotatis, så då är det bra att man har två ugnar...
 

Hoppas jag lyckats inspirera någon.
Det viktigaste förutom att det ska bli gott är väl att man har kul när man gör helg mat:-)

                               Trevlig helg!
                            ~*~KRAMAR~*~

Handplockat öppnar webbutik!

Jippie!
En av mina favorit butiker som tyvärr ligger lite för långt bort öppnar nu webbutik.
Klicka in dig HÄR och njut! 

Blås inte bort denna härliga höstiga dag;-)
            
           ~*~Kramar~*~


Ooops...

...vad hände?

Ena dagen...

..å´andra dagen...

Alla vackra blad ligger på marken:-( Snyft!

Inte är blommorna där ute så vackra längre..

Ja, förutom Sköldpaddeörten då;-)

Undrar när snön är på antågande...

          Trevlig helg!
       ~*~Kramar~*~

RSS 2.0