GOTT NYTT ÅR

Bara en liten snabb hälsning härifrån köket. Kan berätta kvällens meny:-)
Förrätt: Västerbottensost soppa med krutonger och kasslertärningar
Varmrätt: Oxfile med tryffelsmör samt v-botten och kassler fylld fläskfile, sallad och ungsrostad potatis med lök och paprika
Efterrätt: Tre små godingar,( dvs små doser av varje) Dubbelpannacotta, vitchokladmouse och creme brule.

Nattamaten
: små v-bottenpajer, rostbiff fylld med melon, örtost, skinka fylld med röra och färsknananas. Ev blir det något mer...
ÄLSKAR att fixa mat till nyår. Å' som ni ser gillar jag västerbottensost...
Lägger ut recept senare, nu ska jag skynda att fortsätta:-)

♥STORA VARMA KRAMAR


ÄNTLIGEN!!!!

Nu verkar jag ha fått igång internet i huset igen:-) Snacka om att man blivit beroende av dator och internet...Hade aldrig trott jag skulle bli så knäpp av att vara utan det... Riktigt pinsamt;-P Tur jag har mina pojkar som hjälpte till på slutet när väl T3 kommit till skott och jag fick hjälp. Man förstår ju inte så mycket av allt data språk och hur allt tekniskt fungerar;-PJulen kom och gick. Som vanligt är det ju själva väntan som är underbarast;-) Fast juldagen var ett stort guldkorn för mig. Då var vi med barnen hemma här och firade jul. Åt gott, hade paket utdelning, myste, spelade spel osv. Synd bara att Andreas och Melkers sambos var borta hos sina nära och kära. Men de var ju med i våra hjärtan:-) Själva julaftonen var vi först i Botsmark hos barnens farfar och sen i Nyhem hos mina föräldrar. Annandagen var vi hos barnens farmor. Å' då "farmor" även fyller år den 22:a så träffar man den delen av släkten intensivt till julen...
Emilie och Jacob sov över två dagar så jag fick verkligen rå om dem i dagarna 4 rent av. Så underbart det är! 

Emilie och Jacob i Nyhem julaftonskvällen


Andreas är lite fundersam över Tomten....Eller så längtar han bara efter My...


Melker verkar förklara något för mormor och morfar


Å' Viking var mest intresserad av att tjuvöppna paketen...

Avslöjad;-P


Så nu har lugnet åter infunnit sig och det är vardag igen. Men snart är det helg igen:-)
Har redan  börjat spåna på nyårs menyn... 

Nästa torsdag kör Revyn igång för år. Alltid lika roligt när den startar och alltid lika roligt i slutet av januari när den slutar... Allt har sin tid. Jag har inte varit och kollat något när de övat. Bara läst lite i gubbens manus. Ska bli kul när det är dags.


Några veckor före jul hade vi helt enormt med snö. Natten mellan 9 och 10 kom det över 40 cm. Men nu...

...inte mycket till snö, men desto mer is:-( Vågar knappt gå ut.

Skulle vara mysigt med lite mer snö så man kan plocka fram skidorna. Skulle gärna vilja prova se hur det går i år.

Nä, nu har jag surrat runt nog. Skulle bara vilja skicka en extra stor och varm kram till några som hört av sig flera gånger och tänkt på mig under tiden jag varit "borta". Det är Helen, Anneli, Sussi och Camilla. Tack för alla era tankar, om ni visste hur mycket det värmer i mitt hjärta!

Nu ska vi bara hålla tummarna så det inte börjar strula igen...

GOD FORTSÄTTNING PÅ JULEN♥

♥Stora varma kramarMyser i adventNu pimplas det glögg för fullt:-) Förra helgen var vi med goa vänner och "glöggade" in advent för 28:e året i rad. Jag är så lycklig över denna tradition då jag tycker så mycket om dem, men olika ting gör att vi har svårt att ses. Vissa år kan vi lyckas träffas flera gånger, de flesta åren som nu bara denna gång. I fredags hade jag mina fina kollegor hemma på middag och glöggmys, så trevligt:-) Blir verkligen en annan känsla när man träffas utanför arbetet. Många härliga skratt och många goda gotter blev det. För alla fick ta med sig något till gottebordet:-) Så mycket glögg drickade blev det inte för vi var lite för mätt... Aldrig har så många klarat sig på en enda flaska...

Lördagen tillbringades i bagarstugan. Kanske inte det smartade valet för mig just nu, men ....vi var flera som hjälptes åt och resultatet blev ljuvligt:-)

Massor av gott tunnbröd och mjukkakun till jul.

Sen mera glögg och spelkväll hos andra goa vänner. Blev så glad när vi åkte hem för vi såg det var snöblandat så kanske skulle vi få en vit andra advent... Men icke:-( Det regnade och slaskade .

Vart är snön? Viking väntar på en sparktur.

Så vi skippade alla julmarknader och tog en sväng förbi några av barnen med bröd och adventsgåvor innan vi for hem för mer glögg:-)

Som vanligt har jag min speciella dekoration i adventsstaken:-)

Men i morse när jag skulle ut med julkärven till fåglarna, vad får jag se?
Jo, det har kommit lite SNÖ! Så ljust och fint på marken.


Underbart hur mycket så lite snö kan göra:-) Men nu är jag nöjd, mer snö behöver vi inte:-P


Njuter verkligen av att sitta i fönstret och se på små fåglarna.

Men har inte det rackarns matvraket Nötkråkan också kommit nu:-(
Dom är ju så vackra, men äter som bara den! Hmm, blandade känslor...

Hoppas ni njuter lika mycket som jag och passar på att mysa!Föresten, om ni är i Umeå på lördag 10 dec kl 12.00, kolla in Glashuset:-) Flurkmarksrevyn ska vara där och uppträda/träna och göra reklam för sig. Umeå ska ha en julmarknad i city under tiden 9-23 dec, Umeå christmasmarket Kul att något annorlunda händer här istan.

♥Stora varma kramen


RSS 2.0