Nedräkningen har börjat..

... snart har vi avverkat 2009. Ett spännande 2010 står för dörren:)


Har alla skrivit ner nyårslöftena? :) Själv försöker jag undvika att säga några löften högt...
Men självklart har man några små löften inom sig. Vill så mycket... Men huvudsaken är väl  att man är snäll?

Här är det relativt bra med snö nu.

Härligt! Men nu räcker det, vill ju ha bort den i mars/april. VI har skottat upp vägen till grillplatsen,men tyvärr har det varit för kallt nu. Vi får spara på det ett tag. 

Ja, snart ska man börja "drägla" i blomkatalogerna inför frösättningen... Lite svårt att tro just nu...
 

Under mellandagarna har vi haft många trevliga gäster på besök.

Bland annat har charmtrollet Saga-Li från Nyköping varit förbi och spelat en trudelutt;)
Underbart även med Skånebesök:) Längtar så till vi besöker dem till sommaren.

Idag har jag börjat förbereda nyårsmenyn. Har lagt filéer i marinad. En i whisky...Har aldrig provat det tidigare, men maken tyckte det vore en kul ide. Den andra blir med portvinsmarinad.(Ett säkert kort) Menyer är bland det roligaste jag vet att fixa. Hitta på recept och mixtra. Har tur att ofta är det tacksamma gäster som gillar att prova nytt.

Är ledig från arbetet en vecka till. SKÖNT! Man behöver verkligen ladda upp batterierna emellanåt Ska FÖRSÖKA göra lite nytta här hemma, men jag lovar inget....;P

Ett riktigt härligt Gott slut på detta år!
♥KRAMAR♥


GOD JUL

En riktig god, varm och fridfull jul önskas er alla!

                   ♥♥KRAMAR♥♥

"Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade som väntade barn..."
Julevangeliet, Lukasevangeliet 2:1-20
 


Utmanad;)

Har blivit utmanad av Yvonne  att visa mina kaffe och teburkar.
Ja, jag har ju inte så många burkar framme...

I kaffeburken (ja, ni känner igen Celeber från Ikea va?) finns Gevalias KOK kaffe. Jag är envis kvar vid kaffepannan. Annars är det inte riktigt kaffe här hemma. Borta går det mycket bra men...  I teburken finns Persian earl grey och yellow lipton. Men jag har en massa te uppe i skåpet också... För jag älskar tex African Rooibos och Äventyrste;)
I den lilla vita höganäsburken har jag Julkaffe. Så gott! Hade turen att få en ny påse från KAHLS idag av ett barn :) Gissa om jag ska njuta en kopp i morgon.

Ja,..vilka ska jag nu skicka vidare till... Jo, jag skickar vidare till Helen, AnCa ,Jennike och Milla
Dessa juveler väljer jag då de är in och hälsar på ganska ofta;) Så de hinner läsa utmaningen...

 Nu ska jag göra lite nytta och titta till skinkan som gonar sig i ugnen.

♥JUL Kramar på er alla♥

Midnatt råder..

...tyst det är i huset...

Äntligen börjar jag känna jag kommer i kapp...
Varför har man så otroliga krav på sig själv? Skulle aldrig förvänta mig vissa saker från andra, men för mig är det jätteviktigt... Jag är allt bra konstig...
Men nu är i alla fall 48 julkort klara och de flesta även skickade;P
   
Det är verkligen kul att göra sina egna julkort, men det tar betydligt mer tid än man tror...
Hoppas bara de uppskattas av mottagarna....

Annars har det mest varit jobb och klappjakt på sista tiden.VARFÖR ska jag ALLTID vara ute i sista stund med inköpen? Tänk att ett år å känna av julefriden och bara mysa sista veckan... Nä, det är då fru Ågren ska ut och fixa allt..  Men nån gång ska jag...   Idag var vi även och gratulerade svärmor i förskott då hon fyller år den 22 december. Men vi åker även till henne på annandagen så vi hinner umgås mer under julhelgen.

Maken har mycket revyträningar nu.(Premiären är 5 januari) Så i förmiddags när han var där passade jag på att börja slå in de paket jag har köpt. Det är för trevligt! Älskar att slå in paket!

Min sköna Madonna får vakta paketen så länge...
Hade köpt vitt papper för jag tänkte det skulle bli så fint. Men det blev som genomskinligt :( Då syntes ju kartongen. Det var en miss. Men jag ska leta mig några neutrala kartonger som jag kan använda.

Känner mig så glad då jag i veckan förhoppningsvis kommer att få träffa såväl Matilda och Saga-Li som kommer upp från Nyköping samt Camilla med familj som nu kommer upp från Simrishamn. Längtar så djuriskt mycket efter dem!
Hoppas ni har det bra och känner av julfriden. Jag ska nog också hitta igen den nu;)

♥Stora adventskramar♥
Ja se det snöar..

..det var ju roligt HURRA!

Bara att hålla en tumme att allt inte töat bort i morgon...

Det var faktiskt en underbar känsla att se "lappvanarna" falla, inte är det kul att tänka sig en jul utan snö inte.

Annars har jag bakat hela kvällen. Måste passa på ;) Nu har jag bunkrat upp så det räcker några dagar...Ante är ju hemma...hi hi Men han ÄR verkligen ett riktigt kakmonster!
Kolasnittar, choklad kakor, havrekakor med vitchoklad och bonnkakor blev det idag. Har ju några sen tidigare. Passat på att äta lite lussekatter också. Blev faktiskt inga igår.... Bara fotboll känns det som. Damernas inomhus DM. Tyvärr gick det inte hela vägen, men , en trevlig dag var det i alla fall;)

Har inte fått över några bilder från Egypten än, så ni får vänta på soliga bilder. Men nu är det ju ändå mest läge för änglar, Jesus och tomtar...Skulle ha velat visa bilder från Luciatåget vi hade med barnen på jobbet. Men då inte alla får finnas på bild i interner så får jag nöja mig med att förmedla känslan. 30 barn mellan 1-5 år som sjunger och agerar, till det tillkommer över 100 andra besökare bestående av syskon, föräldrar, mor- farföräldrar, kusiner fastrar å´mostrar. Ja, Bönhuset var fullt! Men vilken stämning. Så djuriskt duktiga barn! Jag agerade "körledare" men kunde inte hålla en rörande tår borta när de sjöng. Snacka om att hitta ett guldkorn att ta tillvara på. GLÄDJE!

Ha nu en underbar vecka! Stressa inte ihjäl er, det räcker att jag gör det;P  Om ändå Jultomten fanns på riktigt så jag slapp köpa alla paket själv...

♥Massor av kramar♥

Årets bock!

Ja...Granbock alltså.....

Äldste sonen var snäll med mamma och gjorde även i år en välkomnande bock till bron.
Ser nu KajsaMajsan som tittar fram? Hon vill alltid vara med när man gör något:)
Men vart är snön? Blir tokig på detta regnande och all is!!!!
Håller på att slå ihjäl mig när jag går till och från jobbet...

Älskar verkligen dess granbockar. Så mysiga!

Annars är det mycket på jobbet nu, Utvecklingsamtal, sjukdomar, Lucia osv. Men det är ju angenäma "problem" Älskar ju mitt arbete:)
Har passat på att göra lite julgodis i kväll. Gott! Har även tittat på 758 bilder från Melker och Ellens resa i Egypten. Kul när vi kunde se dem på mina föräldrars storbilds tv:)  Blev väldigt längtande bort till sol, värme och hav... Så vacker det var där! Men på många ställen mycket sopor och smuts...
Bada/snorkla med delfiner bland koraller och vackra fiskar var deras största "wow", sen att rida kamel och besöka pyramiderna. Ja, dom hann så otroligt mycket denna vecka. Även köra fyrhjuling i en torrlagd flod , där de besökte en "by".  Ungdomar upplever nog mer när de reser...Jag skulle inte våga åka så oplanerat...
Ska visa några härliga bilder senare.

Läste inlägget inne hos Andante  och kände mig plötsligt så otroligt lycklig över all kärlek jag har runt om mig. Behöver verkligen påminnas ibland...

Titta även in till Ett vitare hem där du kan vara med om en utlottning av dessa underbara Madonnor


Tack för alla fina kommentarer om hallen. Ja, jag är så lycklig:)

Stora varma ♥KRAMAR♥


TA´DA!!!

Nu är hallen i stort sett klar. Största problemet nu är vilka tavlor ska jag ha kvar? Vad ska ändras? Vilken ny lampa ska jag köpa för att ha på pianot, den andra gick sönder... Angenäma problem alltså;)
Här kommer några bilder med hur det såg ut tidigare:

Ja, grönt och "fint"...väldigt mörkt...


Nu ser det ut så här i min hall:)
Ja, inga ord behövs. ni fårstår nog känslan i mitt hjärta:)

Den känslan är inte sämre av att jag har alla mina älskade barn hemma nu. Melker och Ellen har haft en underbar vecka i Egypten och verkligen hunnit uppleva mycket. Men han var väldigt trött i dag när jag hämtade på flyget, och inte var det många som kunde äta mer än honom på julbordet vi senare var på "fniss". Han var verkligen inte så nöjd med maten i Egypten. Spec inte pizzan som sen nästan allt var upp ätet visade sig ha fult medkryp under sig...:( Men rida kamel, se pyramider och museum och snorkla i svarta havet var underbara upplevelser. Önskar jag själv haft samma mod när jag var ung...Har ju fortfarande inte kommit mig söder om småland....

Emilie tog "sprutan" i fredags och har varit jättedålig hela helgen. Men hon försöker vara på träningen nu. Tur Andreas är hemma...hi hi för han fick åka och hämta henne så kunde jag sitta här en stund istället;)

Ha nu en underbar vecka och glöm inte att träna upp rösterna till Lucia sången;)

♥KRAMAR♥

 


Tävla hos Jennyshus!Denna underbara poster kan du fram till 13/12 vinna hos Jennyshus.

Själv ska jag nu strax ta del av några av de saker som står på den...för jag ska på julbord:)
Fortsätt njut av andra advent.
♥Kramen♥

Lördag

Har löst melodikrysset och avnjutit en god kopp kaffe

Passade på dagen till ära att spetsa kaffet.....


.....mmmm Julkaffe.... Blanda lite i kokkaffet å´njut!


KajsaMajsan är lite fundersam över julpyntet...
Hade köpt en vacker ängel som hon ätit upp...:(
Hon tyckte den var väldigt rolig att leka med. Ok, det kan jag väl förstå, vingarna är ju kul;P  Hur hon fått lös den från ljusstaken är däremot en stor fråga...

Ängeln innan hon blev kattmat....

Nä, inte lönt att gråta över spilld mjölk... KajsaMajsan hade i allafall kul en stund...

Jag ska däremot hålla en stor tumme för mig själv i Cillas utlottning av en julklapp

Bara titta vilka underbara paket hon gör! Vem klarar av att öppna och förstöra dessa?

Nu ska jag åka och hämta dotra innan vi får besök. Det är så vackert ute, har kommit ca en centimeter snö i natt... Lovley!

Ha en underbar dag
♥KRAMAR♥

Julstämmningen kommer...


Det blir lite mer och mer jul i stugan
Trots att det står möbler huller om buller samt diverse lister ligger spridda på golv och ställningar...Underbart goda Saffransskorpor
Har ni  inte provat så är det dags:)
Gjorde även glutenfria till kollegan, blev väldigt poppis
En annan god kaka jag vill rekommendera är Chokladkokoskakor
Känns bra att ha börjat fylla på i kakförrådet:) Men då jag bakat upp 5 kuvert saffran skulle jag köpa hem mer igen.... Höll på att svimma. 33 kr st!!!! Årets saffransbullar är nog något av det dyraste jag bakat...Har 3 kuvert till en halv liter mjölk.. Så det blir att hushålla med lussekatterna i år. Inte konstigt att de saffransbullar man köper är vackert gula men smaken? Verkar som de förväxlat saffranet med gurkmeja...

Äntligen har vi fått lite vitt på marken igen. Måtte det hålla sig över julen...
Vilken lycka det var att vakna till ljuset som kom med snön. I onsdags kom julkänslan även utomhus, solen tittade fram och temperaturen visade ca 8 minus grader.
Vill inte ha mera regn!!!!


I riset samsas hemmagjorda änglar av olika slag med glasdroppar och tomteflickor


Kransen på ytterdörren har fått julkläder. I år är det vita band:)
Måtte bara fåglarna börja låta bli den... Blir så ledsen när dom pickar bort bitar av mossan hela tiden. Nu kan jag inte hämta mer av mossan heller då den är översnöad... Så nu blir det inte mer lagning..


Låt hjärtat va me...
Kunde inte låta bli att sätta dit ett stort rött hjärta;)

Underbara hyacinter som pryder i "grovhallen".
Det är så roligt att få pynta även där. Det är ju faktiskt det första jag upplever när jag kommer hem.

Å´självklart lite glim och glans, det hör julen till


Hjärtan finns det gott om här;) Just nu använder vi ju bara grovingången.. så det gäller att smycka även denna dörr i julskrud

Äldste sonen har nu MUCKat och kommit hem. Efter 11 månaders militärtjänstgöring ska han nu bestämma dig, vad ska han måntro hitta på. Känns i allafall bra att planerna på Afghanistan har skrinlagts. Nu funderar han på andra delar av värden eller polis eller.... Ja, värden är öppen för dig hjärtat, men visst är det ändå bäst att stanna nära mamma...? ;P

Hoppas helgen blir skön och mysig för alla.
Här ska förhoppningsvis listerna på plats, sista målningen och sen en lycklig Bibbi;) 

Varma kramar

Gissa vem som vann ett vackert dekorerat snäckskal av MadameRouge...Tänk vad kul att jag fick vinna:)      

RSS 2.0