Baka, baka liten kaka...
Bakar för fullt samtidigt som jag försöker göra allt möjligt annat... Typiskt mig alltså :-)
Mor fyller 70 år och ska fira i dagarna två så jag ska hjälpa henne lite. Det är ju så roligt att baka bara man har tid och alla ingredienser.
Har gjort en spec havre kaka med choklad dots i stället för russin. Enligt familjen blev dom goda.

Ingredienser
Mor fyller 70 år och ska fira i dagarna två så jag ska hjälpa henne lite. Det är ju så roligt att baka bara man har tid och alla ingredienser.
Har gjort en spec havre kaka med choklad dots i stället för russin. Enligt familjen blev dom goda.

Havrekakor
Ingredienser
50 kakor
300 g | smör, rumstempererat |
3 dl | strösocker |
3 dl | vetemjöl |
6 dl | havregryn |
2 dl | russin |
1,5 tsk | bikarbonat |
De här havrekakorna har en strykande åtgång, så en stor del av hemligheten med receptet är att det är en stor sats. Kakorna blir minst lika goda med fiberhavregryn.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda alla ingredienserna och arbeta till en deg.
3. Rulla bollar, ungefär stora som en enkrona. Lägg dem lite glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Kommentarer
Trackback