Alexandra Zazzis underbara chokladkola

Chokladkola

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Antal portioner: 1

Förberedelsetid: 5 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 25 min

Ingredienser

3 3 msk kakao
2 2 dl socker
2 2 dl ljus sirap
3 3 dl grädde

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen.

2. Koka på svag värme i cirka 20 minuter under omrörning. Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten. Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.

3. När kolan är färdig, häll upp den på ett bakplåtspapper och låt svalna. Skär den i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0