Oh, happy days!

Är det något som kan göra en glad så är det väl sol och "vårtecken"!
Dessa bilder är sen min eftermiddags promenad i onsdags, gick till min mor och far som bor ca 5 km från mig. En stärkande promenad på många sätt. För solen ger sitt, stavgången sitt och sen är det mysigt att få fika med mor och far...



Kolla vägen! Vårtecken!!!!! Snöfri körbana! Man behöver inte mycket för att bli glad i Norrland...

I kväll är det "ny premiär" för Settman i Så ska det låta. Älskar detta program!
Men Pia har just meddelat att hon tror jag somnar ´mitt i programmet...Bara för att jag varit ute i stort sett 9 timmar i sträck idag.... Vi hade ju sol... Enligt maken har jag riktiga äppelkinder också...Visste inte att man kunde ha det efter 6 års ålder....Men visst känner man sig ung när man är ute och leker hela dagen.
Hade funderat på att åka och se "Män som hatar kvinnor", men jag jobbade till halv 6 då ena visningen var och nästa är 21.30 och då filmen är drygt 2 timmar tror jag inte jag orkat. Böckerna var djuriskt bra, hoppas de kunnat göra rättvisa i filmen. Men kanske vi kan passa på i veckan och fira att maken går dagtid. Inget kvällsjobb på ett tag...Hur ska nu det gå? Vi är ju bara van att umgås varannan vecka...  I morgon åker maken till Ö-vik och spelar hockey och har det bra. Själv ska jag ha en hel dag på spa;-)  Ska även hämta ut tapeterna till hallen som kommit. GLAD!  Tror maken blir mindre glad...
Blombuketten på bilden är en symbolisk bukett till er alla som jag tycker så mycket om. Kram på er♥ Ha en underbar fredags kväll!

Bara en sallad

Ordet kan låta ganska trist, men det beror nog mer på vad man är van som liten.... För då var det lite gurka, mycket isbergssallad och tomatklyftor längst upp, till det serverades en rhode island dressing. Idag när man pratar sallad har det en helt annan innebörd. Det är lite frukter, tex melon, äpple, vindruvor,granatäpple, olika sorters sallad,lök, majs och gärna en vinegrette som den är blandad i. Färgsprakande och GOD! Om man sen fyller på med pasta så har man en hel middag.


Just denna sallad serverades till lördagens middag. Hade mitt hjärta Pia med familj på besök. Schlager festival och spel hela kvällen. Kampen mellan kvinna och man, Lika par leka bäst och lite kortspel. Kvällen var fulländad. Med allt skratt har jag förlängt mitt liv flera dagar på den kvällen. Tack Pia;-)
Vi satt och längtade efter sommaren och våra älskade husvagnar.... T.o.m.dottern som inte ens ville gå in i husvagnen i somras bad om att få följa med oss på en tur....? Hjälp! Blev nästan orolig...Men så klart, hon hör ju hur roligt vi har när vi är på tur;-P

Inte lika nyttigt som salladen men....absolut lika gott...
Varför ska man få dåligt samvete så fort man ätit och druckit gott en helg? Så dumt! Visst bör man få njuta av det goda i "lagoma" mängder?  Men jag tror det får bli ett extra pass på Iksu i veckan....
Nu är det bara 4 veckor till min Miamajsa kommer upp och hälsar på från storstan. LÄNGTAR!
Typiskt nog sammanfaller det just med en Ikearesa:-( Men hon vill ju hinna umgås med fler än mig, så de får träffa henne då. Dagarna innan är hon MIN!
Nu är det Simon & Thomas på tv´n så jag ska skynda mig att titta. Love detta program♥
Stora kramen på er♥

Trädgårdsdrömmar...

När man sitter inne framför en värmande kamin är det ganska lätt att drömma sig bort till sommaren...Dofterna, färgerna, värmen, surrandet från humlor och bin, mmmmm njuter... Sen till den bistra verkligheten: 21 grader kallt och tonvis med snö ute i trädgården, för det fylldes ju åter igen på i dag. :-(
     
     
      
       
Fick lov att göra ett litet poppuri av bilder jag tog ute i somras. Känner hur det riktigt doftar om korten...
(Är lite imponerad över att man kan ta så fina bilder med en mobil.)
Har inte satt några frön ännu, har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska ha det i trädgården i sommar. Vill ha en lite mer lättskött som jag inte ska behöva vattna flera gånger om dagen,,, Minimera färgantalet och ha mera feng shui ...  Uppslag och ideér emottages tacksamt!
Kan berätta att jag i mitt ena äppelträd och i skuggmorellen har fullt med prismor. Det är så ljuvligt vackert, speciellt på våren när solens strålar speglar sig i dem. Det är ett tips jag gärna delar med mig till er alla:-)
Kram Kram, nu ska jag åter krypa upp vid kaminen och fortsätta mina trädgårdsdrömmar♥

Värmande


Vi här uppe i norr har det lite kyligt om fötterna i dessa dagar...Det är inte så ofta det är mindre än 20 grader på termometern..MINUS GRADER! Flera mornar när jag gått till mitt arbete har det varit kring -30 grader...Det känns på näsan och kinderna vill jag lova. Men mitt på dagen brukar det vara ett fantastiskt härligt väder, sol och under 15 grader. Gissa om man njuter då!  Men mest av allt njuter jag av vår kamin som vi satte in för många år sen. En sådan otroligt  skön värme det blir av den. I höstas bytte vi soffa och passade på att möblera om, så nu sitter vi även så vi ser elden. Avkopplande och mysfaktor 100!  Till alla som ännu inte har en kamin vill jag bara säga, det är ett av de bästa köp ni kan göra! Åtminstone om ni bor norr om Dalälven. Förutom alla plus med mys och njutning så sänker den även värmekostnaden helt otroligt. Så varför fortsätta fundera?
Varma karmar till alla frusna ♥

Kvalitetstid

Man ser olika på saker ting, jag vet. Många verkar se tiden de är utan barn som sin kvalitetstid. Själv ser jag speciellt den tid jag får ägna till ett "barn" åt gången som kvalitetstid. Men all tid som är med mina barn är värdefull tid som även är fylld av stor kärlek♥
I dag har jag och andre sonen gjort middag ihop och PRATAT. Om allt och ingenting. Han frågar till råds, delar tankar och funderingar samt KRAMAS♥ Han har alltid varit den kramigaste av pojkarna, men även den "busigaste" ;-) I förra numret av Hemmets Veckotidning fanns t.o.m en notis om hans "arbetsgrupp" i skolan. Dom har som tradition att till Alla hjärtans dag göra hjärtan med text på där det står tex "Skolan vore tråkig utan dig", "du är värdefull" eller "du betyder mycket för mig" etc. Dessa lappar sätts sedan upp på de andra elevernas skåp. Visst är väl det mysigt!?

Spexare till 100%
Till sommaren tar han studenten....Han som nyss var mitt lilltroll... Varför går tiden så fort ibland....
Nu blir jag så där fjantigt rörd igen. Snyft!  Nä, nu ska jag ta undan efter vår middag, det smet han fort ifrån... Kram♥

LÅT HJÄRTAT VA ME!

   
   
   
   

Gjorde en liten titt på vad jag hade för "hjärtligt" här hemma. Efter dessa bilder slutade jag leta... Har visst en större förkärlek till hjärtan än jag tänkt på tidigare....
Men någon romantisk dag blir det inte. Det är innebandy av olika former (dommare/spelare),ev fotboll och två uppvaktningar som gäller. Men jag ska skynda mig att göra i ordning en Pannacotta till i kväll som är gjord på lime och jordgubbskesella. Visst låter det spännande? Sen blir det att se Meloldifestivalen:-)  Ska bli kul! Missade förra lördagen då vi var på kalas. Såg från reprisen och blev väldigt besviken....Måste programledaren vara så fjantig? Hon förstörde ju programmet... Hoppas hon "speedat" ner sig till ikväll.
Önskar alla en underbar dag. Hoppas alla får känna av att det ändå är ALLA HJÄRTANS DAG ♥  Å´glöm inte bort att själva visa det till de era. Säg det där fina eller gör det där lilla extra. Det kostar inget, med är värt mer än guld. Många varma kramar ♥

Du vet väl om att du är värdefull
att du är viktig här och nu
att du är älskad för din egen skull
för ingen annan är som du...
(Ingemar Olsson)


Om bara drygt 2 månader..

Kan jag ta fram dessa blommor ur vinterdvalan och börja "göda" upp dem. Just nu ser de inte så mycket ut för värden....Men måste säga att såväl Lavendel som Rosmarin doftar underbart och ger mig ett nöje varje gång jag går in i förrådet. Är bara rädd det ska bli lite väl kallt om "fötterna" för dem.
     
            
Änglatrumpeten och Afrikanskaliljan ser verkligen
inte roliga ut nu,,, Men som tur är vet jag att de
kommer att förgylla många stunder i sommar.
Visst är det fantastiskt!
Har även provat övervintra sötpotatis (en fin vinröd växt med rosa blommor)
och en "kusin" till Fingerborgsblomman. Hoppas det lyckas :-)
Nu ska jag skynda i säng Har bytt schema så jag öppnar 06.15 i morgon.
Gäsp! Ute är det 21 grader kallt. Ännu mera gäsp!
Ska på begravning av en vän i morgon, TUNGT!
Men som ett av barnen på jobbet sa-"kanske han är glad och spelar fotboll med Gud nu?"
 KRAM♥

 GRATTIS ELLEN!!! Hon tog körkortet i dag. Peppa Melker att köra igång ordentligt nu;-)

Bibbi - limpa

Inta alltid man får säga "på begäran", men Peter lyckas visst ha problem med att hitta recept när det är bakdags....;-)
Detta är ingen nyttig limpa precis... Men go!
Tänkte faktiskt prova göra om den med lite solrosfrön, pumpafrön osv, men hade slut på det mesta...Nästa gång...
Strulade när jag skulle baka, jag hade iskall rågsikt som gjorde att degen inte ville jäsa så bra....Hade glömt ta fram rågsikten ur mitt kallförråd. Men smaken är lika bra trots att den blev mer kompakt.

Bibbi Limpa
6 dl ljummet vatten
1,5 pkt jäst
1 burk kesella
2 msk brödsirap
2 ägg
250 gram farinsocker
6-7 dl vetemjöl
drygt 800gram rågsikt
Blanda ihop, jäs ca 45 min
baka ut tre limpor, låt jäsa ytterligare 30 min
grädda sen i 175 grader tills en gyllenbrun färg.
Ät och njut.

Kram♥


Trädgårdsdrömmar..

Ser bilder i bloggar från södra Sverige och vill nästan gråta....Där har pioner börjat komma upp och lavendeln står så fint. För att inte tala om murgrönan.... Det är ett torsdagstema i februari. Jag vet, det är lördag nu...Men jag är lite efter min tid;-)  Jag klickar runt och drömmer mig bort. Börjar förstå Camilla och hennes flytt .
Ja, så här ser min trädgård ut i dag:

Under snön gömmer sig bla en damm.. Min trädgård är i etager. Till vänster om växthuset är själva trädgårdslandet med blommor, grönsaker och potatis på sommaren På översta etaget är bla bärbuskar.

Allting är vitt vitt vitt!!! Men till sommaren.....Just nu känns den bara så otroligt långt bort. Har införskaffat lite frö kataloger och börjat drömma....
Nu ska vi iväg och se fotboll. Inomhus;-P Dottern har cup i helgen. I kväll ska vi på schlager party. Kul! ÄLSKAR melodifestivalen. Nu är många lördagkvällar räddade.
Sköt om er! Kram♥

Bild nummer 6



Förlåt Mats! Men det blev en bild på mästerkocken från Nyköping som var min bild nummer 6 i mapp nummer 6....( en ny liten utmaning som ligger ute på många bloggsidor, tror Matilda är glad att det inte är bild nummer 22, tar bort den för säkerhets skull... )
För mig väcker bilden många härliga minnen :-) Vi besökte Mats och Matilda dit de flyttat ett halvt år tidigare från Umeå. Om jag tar med bild nummer 7 ser man maken, värdparet och dottern njuta av maten. Detta är från sommaren 07.

Vi hade underbara dagar hos dem och jag hoppas nog vi ska hinna ner och hälsa på igen innan deras flyttlass går upp igen.
Här har vi haft ett riktigt snöoväder idag. Jobbigt! Nu längtar jag efter takdropp och sol.
Kramar♥

Så sant


Tittade en gång extra på min vägg i hallen idag när jag kom hem. Har två "vykort" inramade sen många, många år. Min första tanke var- "nu ska jag tömma och he´ bort allt skrot från väggen" Men ...jag är ju ganska blödig... jag kanske bara lägger dem åt sidan en stund...  Annars passar den undre VÄLDIGT bra i min grovingång... Kaos är bara förnamnet...

Jag är ju ändå ett geni...;-)
Kramar♥

RSS 2.0