Så var det redan söndagkväll..
Senare på lördagen var vi hos familjen Isaksson/ Gustafsson och drack kaffe. Jenneli (Days with Jen) har försökt visa hur jag ska kunna göra min lilla blogg mer personlig. Ska försöka hinna med det senare i veckan. Har haft så mycket data strul i dag, har påbörjat denna bloggning flera gånger men bara loggats ut...
Nå väl, sen hem och göra go´middag. Nederst i dag kommer jag att skriva in receptet och lägga in bild.
På kvällen kom familjen I/G upp och grillade korv och var trevliga. Det är så kul när även ungdomar följer med. Jennelie är en så härlig tjej. Henne kommer vi alla att få höra mycket talas om i livet. Kreativ och uppfinningsrik, för att inte tala om varm och genom snäll. Hon brås väl på sin mor :-)
Idag har jag varit på ett dop på morgonen. Modern sjöng en så otroligt vacker sång till barnen att jag satt och grät för fullt... Det var så otroligt vackert. Jag kände dem inte utan de ingick i gudstjänsten på Vasakyrkan. Men vad hjälper det, jag gråter ju till och med på fejkade tv-vigslar..... Senare var jag, Melker och far och hälsade på gammelfaster. Hon var otroligt pigg idag. Underbart! Jag önskar att alla hade en faster Rut, hon är en sådan källa till glädje och skratt.
Nåväl, nu ska vi bara hoppas på att hon orkar komma igen och få fortsätta vara "bara bäst"
Har suttit/ sprungit/ kikat och sett reprisen på dansbandskampen. Scotts är ju helt underbart bra! Vilken röst! Tror Emilie blev lite småkär i går, för hon satt kvar å´såg programmet när vi gick upp och grillade.... Visst är de lite cover och kanske inte sjunger "riktig dansband" som Bengt Hennings, men de hade så mycket annat. Nä, nu ska jag sluta "surra" å´i stället lägga in en bild och recept. ska prova något nytt kom jag just på. Antingen kommer receptet här nere eller så blir det som en ny bloggning. Måste ju prova mig fram:-) Kramar och pussar så länge till er alla underbara vänner!
FLÄSKFILE´GRYTA
600´fläskfile´
Salt
2 krm gr.malen svartpeppar
MARINAD:
1 gul lök
100g druvor
3 dl portvin
3 dl mörk buljong
5 msk soya
4 krm svart peppar
SÅS:
1 finhackad gul lök
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
Marinaden
Ca 3 msk portvin
GÖR SÅ HÄR:
Skär köttet i skivor
Marinaden: Skala och skiva löken, lägg druvorna i en påse, blanda i portvin,
avsvalnad buljong, soya och peppar. Lägg i kött och lök och låt vila i MINST ett dygn i kyla.
Ta fram köttet, sila marinaden
Stek filéerna i smör, krydda och lägg sen köttet åt sidan
Tillsätt mer smör, lägg i lök och fräs den mjuk. Pudra över mjölet. Rör om och tillsätt marinaden litet i taget
Koka upp och blanda i grädde, portvin och kryddor.
Jag brukar även ha i lite collritsoya och fond. Allt efter smak.
Lägg i köttet och druvorna
Smaka av med ev mer kryddor och portvin
Här är maten serverad med potatisragu
och en enkel sallad
Tallrikar:
Milla Of Sweden
Alltså... Här har jag nu suttit länge och gjort en sån snygg sida och skulle visa och så går det inte att kopiera in den.... lä vad sur jag blir.... Ni får nöja er med detta. Men gott blir det :-) Kramar
Det var många fina ord Bibbi, tack! :)